ÅKARINFO & PM

Välkommen till Västgötaloppets vinterhelg 9-10 februari 2019

– ett lopp för varje skidåkare –

Västgötaloppet är ett av landets äldsta långlopp med anor redan från 1929 och gick då mellan Ulricehamn och Borås, På senare år har arrangemanget flyttats till Ulricehamn och Lassalyckan. Där körs loppet över 42, 22 resp. 14 km i klassisk Västgötaterräng.  För en del är Västgötaloppet en bra uppladdning inför Vasaloppet och Tjejvasan, medan många andra har Västgötaloppet som årets mål i skidspåren.Västgötaloppet Skidor är ett av av Sveriges största och mest populära seedningslopp till Vasaloppet och Tjejvasan och samlar varje år uppemot 2.000 skidåkare till Västgötaloppets Vinterhelg i Ulricehamn. Ett arrangemang för både motionär och elit, tjejer och killar. I år med ännu längre spår tack vare en kraftigt utbyggd konstsnöanläggning och sparad snö från förra vintern på motionsvänliga banor.

För att erbjuda ett lopp för varje skidåkare har vi delat in Västgötaloppets vinterhelg i fyra lopp.
En nyhet är inledande Västgötaloppet Motion Kort  22 och 14 km med bl.a. seedning till Tjejvasan och följs av Västgötaloppet Motion 42 km för dig som vill seeda dig till Vasaloppet utan att behöva fightas med eliten i spåret. Motionsloppet 42 km är vårt mest populära arrangemang och har snabbt blivit fulltecknat de senaste åren. Motionsloppet 42 km är i första hand för dig i Vasaloppets startled 7 och högre

Ungdoms- & Juniorloppet får de yngre känna på den klassiska Västgötaloppskänslan. Västgötaloppet Tävling 42 km som även det blvit fulltecknat de senaste åren avslutar sedan helgen där den svenska långloppseliten gör upp i den fjärde deltävlingen i långloppscupen Skistart.com Ski Challenge. Tävlingsloppet 42 km är i första hand för dig som startar i eller har ambitionen att stå i startled 0-6 i Vasaloppet.

Västgötaloppet arrangeras i Ulricehamn av Västgötaloppsföreningen bestående av Tvärreds IF, Ulricehamns IF och Äspereds IF.