MTB

Västgötaloppet MTB  planerar under 2019.

Västgötaloppet Cykel har enligt enkäter bland de som cyklat loppet, bara på 5 år varit ett av de mest omtyckta arrangemangen i Långloppscupen – Mitsubishi MTB Challenge.

Vi har nu valt att lämna cupen.

Detta år kommer nu att användas för att se om vi kan återstarta loppet 2020 och då som ett fristående långlopp. Vi har ideer “minst sagt” och vem vet..det kanske blir någon form av testlopp under 2019.

Vår idé är att återknyta detta lopp till vår långa historia. 1994 var sista gången som skidloppet genomfördes som ett A till B lopp mellan Ulricehamn och Borås. Den banan var 47 km. MTB loppet behöver vara minst 70 km och vi har en grovskiss på bana som utgår från skidorginalbanan. 2o19 kommer det cyklas en hel del i denna terräng för att sätta bästa möjliga bana.

Vi kan långlopp, det vet ni !!
.

 

NÖJDA ÅKARE

ENGAGERADE FUNKTIONÄRER

RISK FÖR BESVIKELSE AV BANAN

 • Men om vi ska gå in på Västgötaloppet – wow. Ni satte full pott, alltså verkligen 100%. Ni är det bästa loppet jag kört av de i långloppscupen! Och varför ni är det ska jag självklart berätta!

  Parkering – Nära till start och mål och ingen P-avgift (som jag tycker är så galet onödigt då de lika gärna kan baka in det i anmälan).
  Starten – Herreliten startade före damerna – TACK. Den andra ordningen är så sjukt tråkig för alla andra som inte är bland de 3 snabbaste eftersom herreliten kommer i flygande fart bakom och vill om. PLUS I KANTEN till alla lopp som släpper herrarna först.
  Banan – Sååååå rolig! Mer skog och mer tekniskt än andra lopp (som jag kört) vilket är mig mer i smaken! Vissa delar som var lite mer tekniska och vissa som bara var väldigt fina.
  Funktionärer – Guuuud vad ni var bra, alltså sån PEPP man fick av er!! Man nästan kände hur vissa tog i ner från tårna och hejja på en längs vägen och det var specifikt 2 tjejer som jag gillade. Minns ju såklart inte hur de såg ut men jag minns vilken energi de gav mig när jag åkte förbi. TACK ❤
  Målgång – Fick hjälp på en gång med min fot som satt fast (:’D) och de var snabba med att ge dricka och mat. LOVE
  Målmaten – Där serverades pasta och köttfärssås. Eftersom jag inte kan äta gluten och har fått avsmak för mesta köttet så frågade jag snällt om de hade något som var glutenfritt OCH vegetariskt. Och vet ni? Det hade dom.. Och hon fixade det utan att verka minsta besvärad OCH det var SÅ gott!!!

  Nu låter det som att jag antingen blivit betalad för att skriva dehär eller sitter med pistolhot – men det är inget av det utan jag fick bara en sån sjuuuukt bra känsla av arrangemanget och loppet! Det fanns verkligen ingenting jag kunde klaga på som dom höll i, utan bara min egna prestation och vädret.

  Så TACK Västgötaloppet för att ni gjorde mitt sista lopp för iår så jäkla bra, TACK Bianchi för att ni har velat vara med mig denna säsong och TACK alla underbara människor som följer mig ❤ ❤ TACK TACK TACK!!!!!!

  Alicia P
 • Nov082018

  Det blir inget Västgötaloppet MTB 2019.

  Västgötaloppet Cykel har enligt enkäter bland de som cyklat loppet, bara på 5 år blivit ett av de mest omtyckta…

  Läs mer
  Västgötaloppet
 • sep232018

  Lite bilder från gårdagen..

  Läs mer
  Västgötaloppet