NYTT DATUM FÖR VÄSTGÖTALOPPET MTB!

NYTT DATUM FÖR VÄSTGÖTALOPPET MTB!
11 april, 2020 Pär Carlzén
In MTB, Nyheter

På grund av det rådande läget med coronautbrottet vill vi idag meddela att Västgötaloppet MTB flyttas från den 17 maj till den 27 september.
Vi lovar att göra den 27 september till en cykelfest utöver det vanliga med massor av fantastiska cykelupplevelse i skogarna runt Sjuhärad.
De tre arrangörsföreningarna av Västgötaloppet MTB (Tvärreds IF, Äspereds IF och Borås GIF) har arbetet intensivt under vintern och våren för att kunna bjuda deltagarna på ett arrangemang i världsklass.
Evenemangsledare Pär Carlzén säger ”Vi är alla enormt laddade för att skapa en fantastisk cykelfest. Att vi nu flyttar tävlingen från maj till september innebär att vi får ytterligare förberedelsetid på oss för att nå vår ambition som är att bli ett av Sveriges mest uppskattade
mountainbikelopp”.

Arrangörerna har sett ett stort intresse för loppet och redan två veckor efter att anmälan öppnat vad det omkring 200 anmälda cyklister.
Loppet kommer arrangeras över tre olika distanser: 73km, 37km och 13km är ett lopp för alla med fokus på motionären som söker en härlig utmaning.
Nu flyttas alla anmälningar över till det nya datumet.

Under sommaren kommer arrangörerna att arbeta vidare med att ytterligare förfina arrangemanget.
Målet är att ha minst 500 cyklister på startlinjen i september 2020.

Pär Carlzén, Evenemangsledare Västgötaloppet
Telefon 073-437 9054

Jonas Peterson, Biträdande Evenemangsledare, Ordförande Borås GIF på Knektås
Telefon 0733-828848