Västgötaloppet Långlopp Motion 42 km – Lördag 12 februari 2022,

Västgötaloppet Långlopp Motion 42 km är loppet för dig som vill åka i din egen takt, men som ändå vill ha de bästa förutsättningarna för en bra seedning till Vasaloppet.

Långloppet Motion 42 km vänder sig är i första hand till dig med åkkapacitet motsvarande startled 8 och högre i Vasaloppet

Västgötaloppets höga ambition med spår av bästa kvalitet, generös service, publikvänliga banor och trevlig inramning ger dig som deltagare de bästa förutsättningarna för en härlig upplevelse.

Med en av norra Europas modernaste konstsnöanläggningar i Ulricehamn står vi nu redo att erbjuda tävlingar av högsta kvalitet, med långa konstsnöbanor och ännu bättre kringarrangemang.


Anmäl dig till Motionsloppet 42 km lördagen 12 feb om:

– Du inte är medlem i en skidklubb som tillhör Svenska Skidförbundet
– Din åkkapacitet är över 45 min/mil, vilket motsvarar startled 8 eller högre i Vasaloppet

KLASS AVG. SEEDNING FÖR GEMENSAM START
H Motion 42 km 700 kr Vasaloppet Lör 12 feb kl 12:00
D Motion 42 km 700 kr Vasaloppet Tjejvasan Lör 12 feb kl 12:00

Start: Gemensam vågstart lördag 12 februari kl 12:00.

Priser: Ett antal varupriser lottas ut i motionsklasserna.

Västgötaloppets minnesmedalj: Alla som fullföljer loppet erhåller Västgötaloppets gedigna minnesmedalj.

Gratis Västgötaloppslunch: Västgötaloppet bjuder samtliga deltagare i Långloppet 42 km på en varm, nylagad Västgötaloppslunch utan kostnad efter loppet. Lunchpris för övriga 50:-.

Teknik: Klassisk

Anmälan och betalning: All anmälan sker via anmälnings- och betalningsfunktionen. Anmälan är öppen t.o.m. söndag 6 februari 2022 till ordinarie avgift.

Efteranmälan: kan i mån av plats göras t.o.m fredag 11 februari kl 24:00 mot en förhöjd avgift på +200:- 

Direktanmälan: I mån av plats är anmälan möjlig i tävlingsexpeditionen den 12 februari till
200 kr förhöjd avgift. Direktanmälan kan göras till 1 timma före start, dvs senast 12 feb kl 11:00.

Åldergräns: Åldersgränsen för deltagande i Långloppet Motion 42 km är 17 år (födda 2005 och äldre).

Seedning
Västgötaloppet tillämpar seedning för att fördela rätt åkare i rätt startled även i Motionsklasserna.
Detta för att erbjuda samtliga deltagare sportsligt rättvisa förhållanden och bästa åkupplevelsen utifrån sina egna förutsättningar.
Eftersom Västgötaloppet är angelägna om att varje åkare är placerad i ”rätt startled” införde vi för några år sedan på prov att sätta tidsgränser (miltid) för de fyra startleden (led 5-8) för  Motionsklasserna, vilket är vanligt i löptävlingar. Kan löparna så borde väl skidåkarna också kunna det, var vår tanke. Det innebär att var och en får ställa sig i det Motions- startled man bedömer att man hör hemma, vilket slagit väldigt väl ut.
Du som deltagare behöver därför inte ange seedningsgrundande resultat vid anmälan till Västgötaloppet Långlopp Motion 42 km.

Vallaservice före loppet: Fästvallning erbjuds före loppet för 200:- (Swish). För bästa resultat ska skidorna ska vara rengjorda och fästzonerna markerade.

Vill du utnyttja Västgötaloppets vallaservice rekommenderar vid dig att vara på plats 1,5-2 timmar före start och lämna in dina skidor till vallaservicen i vallahallen i UIF-stugan det första du gör när du kommer till tävlingen. Det går inte förboka vallningservice utan det är först till kvarn som gäller, men vi har en rejäl beredskap så alla som kommer i tid och vill ha vallaservice kommer att få det.

Under loppet finns bemannad vallaservice utan kostnad på Servicestationerna utmed banan.

Tävlingsplats och banor: Arenan är belägen på Lassalyckans friluftsområde i Ulricehamn. Lassalyckan är sedan 2011 certifierat av Vasaloppet som officiellt Vasaloppscenter. Terrängen är typisk västgötsk med måttlig kupering som inbjuder till omväxlande och härlig skidåkning. Vid brist på natursnö planeras loppet att avgöras på ett för Västgötaloppet exklusivt förlängt konstsnöspår på minst 8,5 km. När bansträckningen är definitivt fastställd läggs sträckning och banprofil ut här på hemsidan.

Bekvämligheter före och efter tävlingen: Västgötaloppets vinterhelg genomförs på Lassalyckans Friluftsområde i Ulricehamn, där alla bekvämligheter som parkering, väsk- och skidinlämning, omklädning m varm dusch, servering och restaurang finns inom bekvämt gångavstånd.

Servicestationer: Mat & vätskekontroller finns utmed banan och efter målgång. Servicestationerna har även stavservice och bemannad vallaservice utan kostnad.
Sjukvårdspersonal med enklare sjukvårdsutrustning finns vid Servicestationerna utmed banan.

Begränsat deltagarantal: Vid ev. snöbrist förbehåller sig arrangören rätten att om nödvändigt begränsa antalet startande för att kunna genomföra sportsligt rättvisa tävlingar. Vid ev. begränsning av antalet deltagare tillämpas först till kvarn. De senaste åren har Motionsloppet snabbt blivit fulltecknat. De som först anmält sig och betalat är de som har förtur.

Maxtid: Arrangören förbehåller sig rätten att plocka av åkare som av hälsoskäl bedöms utgöra en fara för sig själv eller medtävlande. Maxtidsgränsen är 5 timmar.

Tävlingsregler: Svenska Skidförbundets. Deltagande sker på egen risk.

Avanmälan: Västgötaloppet återbetalar ingen anmälningsavgift, inte heller vid sjukdom eller skada. Möjlighet att teckna försäkring för förhinder finns i anmälningsfunktionen.

Inställt lopp: Vid inställt lopp förbehåller sig arrangören rätten att behålla 150:- av erhållen anmälningsavgift 

Upplysningar: Hittar du här på hemsidan.

Kontakta oss: skidor@vastgotaloppet.se

Arrangörer: Västgötaloppsföreningen (Tvärreds IF och Äspereds IF)

Tävlingsledning:
Tävlingsledare: Lennart Cedervärn 0708-53 27 28.
Bitr. Tävlingsledare: Claes Persson 070-303 72 82