Västgötaloppet Motion Kort för dig, tjej eller kille, som föredrar en kortare distans än traditionella 42 km.
I Västgötaloppet Motion Kort kan du i år välja mellan 7, 14 och 21 km som distans.

Många tjejer väljer Västgötaloppet Motion Kort 17 km som förberedelse och seedning för Tjejvasan, medan andra åkare väljer loppet för att uppleva och vara en del av den gemytliga atmosfären som omger Västgötaloppets vinterhelg.

Västgötaloppets höga ambition med bra service och spår, publikvänliga banor och trevlig inramning ger dig som deltagare i Västgötaloppet Motion Kort de bästa förutsättningarna för en prestation och upplevelse utöver det vanliga.

KLASS AVG. SEEDNING
FÖR
GEMENSAM START
Damer Motion 21 km 500 kr Tjejvasan Lör 12 feb kl 12:00
Herrar Motion 21 km 500 kr   Lör 12 feb kl 12:00
Damer Motion 14 km 450 kr   Lör 12 feb kl 12:00
Herrar Motion 14 km 450 kr   Lör 12 feb kl 12:00
Damer Motion 7 km 400 kr   Lör 12 feb kl 12:00
Herrar Motion 7 km 400 kr   Lör 12 feb kl 12:00

Priser: Varupriser utlottas bland åkare i motionsklasserna.

Västgötaloppets minnesmedalj: Alla som fullföljer Västgötaloppet Motion Kort erhåller Västgötaloppets gedigna minnesmedalj.

Gratis lunch: Västgötaloppet bjuder samtliga startande i Västgötaloppet Motion Kort på en varm, nylagad lunch efter loppet utan kostnad. Lunchpriset för övriga 50:-

Seedningsgrundande till Tjejvasan: Klassen Damer Motion 21 km i Västgötaloppet Motion Kort är seedningsgrundande till Tjejvasan.

Anmälan och betalning: All anmälan sker via anmälnings- och betalningsfunktionen. Anmälan är öppen t.o.m. söndag 6 februari 2022 till ordinarie avgift.

Efteranmälan: kan i mån av plats göras t.o.m fredag 11 februari kl 24:00 mot en förhöjd avgift på +200:- 

Direktanmälan: I mån av plats är anmälan möjlig i tävlingsexpeditionen mot en förhöjd avgift på 200 kr. Direktanmälan kan göras till 1 timma före start, dvs senast 12 feb kl 11:00

Åldersgränser för deltagande:
– Motion 21 km 11 år (födda 2011 och äldre). Barn och ungdomar skall deltaga i målsmans sällskap.
– Motion 7 & 14 km 9 år (födda 2013 och äldre). Barn och ungdomar skall deltaga i målsmans sällskap.

Seedning: Ingen seedning förekommer

Vallaservice före loppet: Västgötaloppets egen vallaorganisation.
Fästvallning erbjuds före loppet för 200:-. För bästa resultat ska skidorna ska vara rengjorda och fästzonerna markerade.
Vill du utnyttja Motionsloppets vallaservice rekommenderar vid dig att vara på plats 1,5 timma före start och lämna in dina skidor till vallaservicen i vallahallen i UIF-stugan det första du gör när du kommer till tävlingen. Det går inte förboka vallningservice utan det är först till kvarn som gäller, men vi har en rejäl beredskap så alla som kommer i tid och vill ha vallaservice kommer att få det.
Under Västgötaloppet Motion Kort finns bemannad vallaservice för snabb service utan kostnad på Servicestationerna utmed banan.

Start: Gemensam start lördag 12 februari kl 12:00.

Teknik: Klassisk stil.

Tävlingsplats och banor: Arenan är belägen på Lassalyckans friluftsområde i Ulricehamn. Lassalyckan är sedan 2011 certifierat av Vasaloppet som officiellt Vasaloppscenter. Terrängen är typisk västgötsk med måttlig kupering som inbjuder till omväxlande och härlig skidåkning. Vid brist på natursnö planeras loppet att avgöras på ett för Västgötaloppet exklusivt förlängt konstsnöspår. När bansträckningen är definitivt fastställd läggs sträckning och banprofil ut på vastgotaloppet.se
Bekvämligheter före och efter tävlingen: Västgötaloppet genomförs på Lassalyckans Friluftsområde i Ulricehamn, där alla bekvämligheter som parkering, väsk- och skidinlämning, omklädning m varm dusch, servering och restaurang finns inom bekvämt gångavstånd.
Servicestationer: Mat & vätskekontroll finns vid varvning utmed banan och efter målgång. Servicestationerna har även stavservice och bemannad vallaservice utan kostnad.

Sjukvårdspersonal med enklare sjukvårdsutrustning finns vid Servicestationerna utmed banan.

Begränsat deltagarantal: Vid ev. snöbrist förbehåller sig arrangören rätten att begränsa antalet startande för att kunna genomföra sportsligt rättvisa tävlingar. Vid ev. begränsning av antalet deltagare tillämpas först till kvarn. De som först anmält sig och betalat är de som har förtur.

Maxtid: Maxtidsgränsen är 2,5 tim.

Tävlingsregler: Svenska Skidförbundets. Deltagande sker på egen
risk.

Avanmälan: Västgötaloppet återbetalar ingen anmälningsavgift, inte heller vid sjukdom eller skada. Möjlighet att teckna försäkring för förhinder finns i anmälningsfunktionen.

Upplysningar: Hittar du här på siten.

Kontakta oss: skidor@vastgotaloppet.se

Arrangörer: Västgötaloppsföreningen (Tvärreds IF och Äspereds IF)

Tävlingsledning: Tävlingsledare: Lennart Cedervärn 0708-53 27 28.
Bitr. Tävlingsledare: Claes Persson 070-303 72 82