VI GÖR CYKELCOMEBACK!

VI GÖR CYKELCOMEBACK!
15 november, 2019 Pär Carlzén
In Nyheter

17 maj 2020 gör vi comeback i ny tappning. Med motionären och dennes förberedelser inför Cykelvasan i fokus vill vi bjuda alla deltagare på en fantastisk cykelupplevelse i skogarna runt Sjuhärad.
Redan nu kan vi presentera ett par nyheter.
·  Vi som MTB organisation har utökats med Borås GIF som en tredje förening i samarbetet.
·  Bansträckningen återgår till den ursprungliga sträckningen mellan Ulricehamn och Borås och knyter an till loppets historik som går tillbaka till 1929. Vår ambition är att bli ett av Sveriges mest uppskattade mountainbikelopp.
”I Västgötalopps-organisationen har vi länge haft drömmen om att kunna återgå till den historiska versionen av Västgötaloppet där deltagarna skall förflytta sig från Ulricehamn till Borås och med Västgötaloppet MTB skall vi nu återgå till den sträckningen” säger Pär Carlzen, tävlingsledare.
Vidare säger Pär Carlzen att ”-Borås GIF har en gedigen bakgrund som arrangör av stora evenemang och deras snabba utveckling med sin ungdomsverksamhet för MTB gjorde att valet var enkelt att göra”.
”-Vi ser verkligen fram emot att få bli en del av Västgötaloppet MTB och att vi fått inbjudan att vara med i den här konstellationen känns både hedrande och smickrande”, säger Jonas Peterson, ordförande i Borås GIF.

Nu ligger det mycket spännande arbete framför oss under vintern för att bygga en härlig cykelfest. Banan skall spikas, markägare kontaktas, tillstånd säkerställas och organisationen skall byggas. Målet är att ha minst 500 cyklister på start i premiärloppet i maj 2020.

 Pär Carlzen, Tävlingsledare Västgötaloppet

Telefon 073-437 9054

Jonas Peterson, Ordförande Borås GIF på Knektås

Telefon 0733-828848